Linkovi

Najmanje 34 žrtve ebole u Gvineji


Funkcioneri Svetske zdravstvene organizacije u zaštitnim odelima u Gvineji gde se pojavila ebola
Funkcioneri Svetske zdravstvene organizacije u zaštitnim odelima u Gvineji gde se pojavila ebola

Jedan funkcioner Ministarstva za zdravstvo u Gvineji izjavio je za Glas Amerike da je francuska laboratorija potvrdila prisustvo ebole iz uzoraka virusa.

Zdravstveni funkcioneri su otkrili prisustvo virusa ebola u Gvinej,i gde je izbijanje groznice sa krvarenjem usmrtilo bar 34 osobe.

Funkcioneri iz Svetske zdravstvene organizacije će, prema očekivanjima, danas u Gvineji sprovesti dalje testove. Jedan funkcioner Ministarstva za zdravstvo u Gvineji izjavio je za Glas Amerike da je francuska laboratorija potvrdila prisustvo ebole iz uzoraka virusa.

Zdravstveni funkcioneri su registrovali 48 slučajeva infekcije od kako je prošlog meseca prvi put izvešteno o pojavi tog virusa. Oni kažu da takodje postoje tri sumnjive infekcije u glavnom gradu Konakriju.

Novinska agencija Rojters navodi da su zdravstveni funkcioneri takodje zabrinuti da bi pojava virusa u Gvineji mogla da se proširi na susedni Siera Leone.

Virus ebola se prenosi direktnim kontaktom sa telesnim tečnostima ili tkivom inficiranih ljudi. Svetska zdravstvena organizacija navodi da se virus takodje može preneti putem kontakta sa inficiranim bolesnim ili uginulim životinjama.
XS
SM
MD
LG