Linkovi

Radnici Gugla u Sjedinjenim Državama osnovali sindikat


Logo kompanije Gugl (Foto: Thomson Reuters)
Logo kompanije Gugl (Foto: Thomson Reuters)

Više od 200 zaposlenih multinacionalne tehnološke kompanije Gugl (Google) u Sjedinjenim Državama osnovalo je radnički sindikat – saopštili su izabrani sindikalni lideri u uvodniku koji je objavio list "Njujork tajms”.

Kako je ukazano u tekstu - svrha sindikalne organizacije koja nosi ime “Sindikat radnika abecede” je da obezbedi pošten rad bez straha od zlostavljanja, odmazde ili diskriminacije, ukazali su sindikalni lideri.

Delujemo u skladu sa naporima da se u Guglu stvori formalna struktura za radnike”, ukazali su u tekstu sindikalni lideri – dodavši da je do sada 226 zaposlenih potpisalo sindikalne pristupnice.

Tim povodom - Kara Silverstin, direktorka Guglove kadrovske službe, saopštila je da kompanija podržava zaštitu radničkih prava svojih zaposlenih.

"Kao i uvek do sada, nastavićemo direktnu komunikaciju sa njima”, saopštila Silverstin.

"Podržavamo zaštitu radničkih prava naših zaposlenih. Kao i uvek do sada, nastavićemo direktnu komunikaciju sa njima”, saopštila je Kara Silverstein, direktorka Guglove kadrovske službe.

Kompanija Gugl našla se na udaru američkog regulatora rada koji je optužio da je nezakonito ispitivala nekoliko radnika koji su potom otpušteni – zbog navodnih protesta protiv politike kompanije i pokušaja da organizuju sindikat.

Kompanija je, sa druge strane, iznela uverenje da je postupila zakonito.

XS
SM
MD
LG