Linkovi

Eksplozija u Grčkoj


Parlament u Atini
Parlament u Atini

Grčka policija saopštava da se eksplozija dogodila kraj kancelarija stranke Zlatna zora, u predgradju Atine Aspropirgosu

Ispred lokalne kancelarije ekstremne desničarske stranke u Atini rano jutros eksplodirala je bomba uzrokujući znatnu štetu na zgradi, ali nema povredjenih.

Policija saopštava da se eksplozija odigrala kraj kancelarija stranke Zlatna zora, u predgradju Aspropirgosu. Snažna eksplozija uzrokovala je znatnu štetu u prodavnici u prizemlju zgrade, kao i u delu kancelarija te stranke na prvom spratu. Takdoje su razbijeni izlozi nekoliko obližnjih radnji.

Zlatna zora, nekada marginalna stranka sa duboko nacionalističkom agendom, na nedavnim izborima je postigla napredak osvojivši, u jeku duboke ekonomske krize, 18 mesta u parlamentu od 300 poslanika.

Stranka Zlatna zora, izmedju ostalog, zagovara proterivanje svih imigranata iz Grčke. Funkcioneri te stranke demantuju optužbe da je odgovorna za talas nasilnih napada na imigrante. Policija je pokrenula istragu o današnjoj eksploziji.
XS
SM
MD
LG