Linkovi

Raste broj žrtava požara na trajektu


Evakuacija putnika sa trajekta "Norman Atlantik"
Evakuacija putnika sa trajekta "Norman Atlantik"

Italija je saopštila da su evakuisani preostali putnici sa trajetka na kojem je juče, blizu grčkog ostrva Krf, izbio požar. U nesreći je poginulo deset osoba.

Italija je saopštila da su evakuisani svi preostali putnici sa trajekta na kojem je juče, blizu grčkog ostrva Krf, izbio požar. Broj žrtava nesreće porastao je međutim na deset i strahuje se da ima još nestalih putnika.

Spasilačke ekipe tragaju za nestalima blizu trajekta “Norman Atlantik”, koji je plovio pod italijanskom zastavom. Zvaničnici su saopštili da je spaseno više od 400 putnika, koji su sa gornje palube trajekta prebacivani helikopterima. Dugu spasilačku operaciju ometali su jak vjetar, visoki talasi i temperature ispod nule.

Kapetan Arđilio Đakomaci ostao je na brodu dok svi preživjeli nisu prebačeni na bezbjedno. Italijanski premijer Mateo Renci pohvalio je napore spasilačkih ekipa, navodeći da su spriječili tragediju na moru.

Preživjeli opisuju haotične scene nakon izbijanja požara na auto-palubi i tvrde da članovi posade nisu bili spremni da izađu na kraj sa iznenadnom vanrednom situacijom. Italijanski tužilac najavio je pokretanje krivične istrage.

Trajekt je prevozio putnike od grčke luke Patras do italijanskog grada Ankone. Zvaničnici navode da je na brodu 19. decembra izvršena inspekcija i da su ispravljeni manji nedostaci, uključujući i problem sa požarnim vratima.

XS
SM
MD
LG