Linkovi

Šeril Krou na turneji sa novim albumom


Umetnica Šeril Krou razgovara sa novinarom Glasa Amerike, Lerijem Londonom
Umetnica Šeril Krou razgovara sa novinarom Glasa Amerike, Lerijem Londonom

Šeril Krou započela je muzičku karijeru 1988. kao prateći vokal, da bi vremenom ostvarila uspeh i osvojila niz Gremija kao pevačica i tekstopisac. Nastupala je sa Majklom Džeksonom, Roling Stounsima, Tinom Tarner, Erikom Kleptonom i mnogim drugim zvezdama.

U karijeri koja obuhvata devet Gremija, višestruke američke muzičke nagrade, 35 miliona prodatih ploča i pobedu u borbi protiv raka dojke, Šeril Krou više nema šta da dokazuje. Njen novi, sedmi po redu, album zove se “100 milja od Memfisa”, a naziv je inspirisan razdaljinom izmedju njenog rodnog mesta Keneta u Mizuriju, i Memfisa u Tenesiju.

"Ovaj album je povezan sa muzikom koja je potekla iz Memfisa i mojim vezama sa Memfisom, koji je za nas bio 'veliki grad'. Dok sam bila devojčica, kada još nisam mnogo putovala, Memfis je imao privlačnost, mističnost. Slušanje radio stanica iz Memfisa, kako puštaju muziku koja je nastala u tom gradu – to je zapravo tema mog albuma”, priča umetnica Šeril Krou.

Na novoj turneji, Šeril sa sobom vodi desetočlani bend, jedan od instrumenata je horna, a koncerti imaju novi, fanki zvuk. Ona je oduševljena što ide na turneju sa novom grupom muzičara.

"Bend je fantastičan, to su najbolji muzičari koje sam ikada čula, sa kojima sam ikada svirala. Svaka noć je nova, svaka svirka drugačija. Turneja je do sada bila sjajna. Od samog početka do kraja ljudi su na nogama, što je neobično kada svirate toliko novih pesama”, kaže ona.

Šeril Krou je takodje želela da novim albumom izrazi svoje poštovanje prema Majklu Džeksonu.

"Majkl Džekson mi je dao prvi, pravi posao 1988. Nekoliko godina sam kao prateći vokal bila na turneji sa njim, dok je promovisao album 'Bad'. Bonus pesma na novom albumu je 'I Want you Back' – koju smo spontano izveli posle snimanja jedne pesme Marvina Geja, tako da je srećna slučajnost što je ta pesma uopšte snimljena”, kaže Šeril Krou.

Ona koristi svoju popularnost kako bi promovisala razne društvene i ekološke inicijative. Nedavno je dala svoj doprinos albumu čiji je profit namenjen pomoći Kongu i doprinos Programu za hranu Ujedinjenih nacija, a učestvovala je i u akciji “Suprostavimo se raku”, televizijskom programu sa nizom slavnih učesnika. U svom privatnom životu, ona podiže dvoje male dece, bez partnera. Kako pronalazi vremena za karijeru?

"U mom slučaju, što više obaveza imam to sam efikasnija. Bolje funkcionišem kada sam zauzeta zakazivanjem i organizacijom stvari. Kao I svako koga poznajem, bilo da ste poznati ili ne, vidite stvari koje vas potresaju i zabrinjavaju, i želite da budete deo rešenja umesto da samo ignorišete problem. Postoji toliko stvari u svetu koje traže našu pažnju i energiju. Svako pomaže koliko može”, priča umetnica.

Šeril Krou nastavlja turneju na kojoj promoviše novi CD “100 milja od Memfisa” a obožavaoci nastavljaju da kupuju karte za njene koncerte. Planira da napravi pauzu za vreme predstojećih praznika i provede ih sa svojom decom, a onda nastavlja turneju.

XS
SM
MD
LG