Linkovi

Adel trijumfovala na dodeli Gremija


Britanska pevačica Adel sa osvojenim Gremijima
Britanska pevačica Adel sa osvojenim Gremijima

Britanska R&B pevačica Adel je sinoć osvojila Gremi u 6 kategorija na 54. godišnjoj dodeli tih prestižnih nagrada za muzička dostignuća u Los Andjelesu.

Njen album 21. je osvojio prvu nagradu za album godine, kao i najbolji pop-vokalni album. Njena numera Rolling in the Deep osvojila je Gremija za singl godine, song godine i najbolji kratki muzički video. Adele je takodje osvojila Gremija za najbolji pop solo nastup za numeru Someone Like You.

Sinoćnji željno očekivani nastup ove kokni pevačice na ceremoniji dodele Gremija, bio je njen prvi nastup uživo od kako je u oktobru operisala glasne žice. Reperi Džej Z i Kanije Vest osvojili su Gremija za najbolji rep performans numere Otis. Folk pop bend Bon Iver je dobitnik nagrade Gremi za najboljeg novog umetnika.

Own the Night benda Lady Antebelum dobio je Gremija za najbolji kantri album, dok je grupa Foo Fighters' osvojila tu nagradu za najbolji rok performans. Na sinoćnjoj ceremoniji nastupio je i izvesni broj veterana - uključujući Beach Boys, Tony-ja Bennetta i Paula McCartneyja. Takodje se pojavio i Glen Campbell, nekadašnja kantri legenda, koji je trenutno u sred oproštajne turneje, jer je oboleo od Alchajmera. On je zajedno sa publikom izveo svoju popularnu numeru Rhinestone Cowboy.

Svečanost je ipak počela sumorno, molitvom za Vitni Hjuston, pevačicu i glumicu koja je pronadjena mrtva u subotu u svojoj hotelskoj sobi. Dobitnica Oskara Dženifer Hadson izvela je hit Vitni Hjuston I Will Always Love You, i time odala poštu preminuloj pevačici.

48-ogodišnja Vitni Hjuston je u karijeri dobila 6 Gremija. Policija navodi da još istražuje uzrok smrti, ali da nema dokaza o krivičnim aktivnostima. Zvanični rezultati autopsije biće poznati tek za nekoliko nedelja, izjavio je istražni sudija okruga Los Anđeles Ed Vinter. Telo Vitni Hjuston danas će biti prebačeno iz Los Anđelesa u Atlantu, gde će biti sahranjena.

XS
SM
MD
LG