Linkovi

Gradonačelnik Atlantik Sitija i njegova supruga optuženi za zlostavljanje ćerke


Gradonačelnik Atlantik Sitija Marti Smol (Foto: AP /Wayne Parry)
Gradonačelnik Atlantik Sitija Marti Smol (Foto: AP /Wayne Parry)

Gradonačelnik Atlantik Sitija Marti Smol i njegova supruga optuženi su u ponedeljak za zlostavljanje i napad na svoju ćerku tinejdžerku u više navrata, uključujući udarce metlom u glavu i onesvešćivanje. Okružno tužilaštvo saopštilo je da je podiglo optužnicu protiv oba roditelja za ugrožavanje deteta.

Marti Smol je takođe optužen za terorističke pretnje i teški napad. Laketa Smol je dodatno optužena po tri odvojene tačke za napad.

Tužilaštvo je u saopštenju za javnost navelo da su optuženo fizički i emocionalno zlostavljali svoju ćerku od 15/16 godina u više navrata u decembru 2023. i januaru 2024. godine.

Navodi se da ju je Marti Smol navodno više puta udario metlom u glavu, nakon čega je ona izgubila svest. On je takođe optužen da je više puta udario svoju ćerku u noge, ostavio modrice i pretio da će je baciti niz stepenište razbiti joj glavu, navodi se u saopštenju.

Laketa Smol je upravnica škola u Atlantik Sitiju, a optužena je da je svoju ćerku više puta udarila u grudi, ostavila modrice, kao i da ju je drugi put udarila u usta. Takođe je optužena da je vukla ćerku za kosu i udarala je kaišem po ramenima, od čega su ostali tragovi, navodi tužilaštvo.

Agencija AP zvala je Smola za komentar, odbio je, ali je uputio novinara na svog advokata Eda Džejkobsa. Advokat nije odgovorio na poziv. Predsednik i potpredsednik Odbora za obrazovanje Atlantik Sitija nisu odmah odgovorili na poruke za komentar.

Smol je ranije ovog meseca održao konferenciju za novinare na kojoj je rekao da je pretres njegovog doma krajem marta bio u vezu sa privatnim porodičnim pitanjem, a ne zločinom. Dodao je da su on i njegova supruga bili u kontaktu sa socijalnom službom i da nemaju šta da kriju.

„Idemo na porodičnu terapiju, i to je ono što se dešava, stvar porodice“, rekao je on.

Portparol Odeljenja za zaštitu dece rekao je da ne može javno da govori o slučajevima kako bi zaštitio privatnost onih koji su uključeni.

Smolova supruga i dvoje dece prisustvovali su konferenciji za novinare sa njim, ali nisu govorili, a otišli su pre nego što je završena.

XS
SM
MD
LG