Linkovi

Grad Beograd i elektrane podneli tužbu protiv SBB-a


Foto: ilustracija (AP Photo/Petros Giannakouris)

Verbalni obračuni između zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i suvlasnika SBB-a Dragan Šolaka dobili su kulminaciju u vidu tužbe koju su danas podneli Javno komunalno preduzeće "Beogradske elektrane" i Grad Beograd protiv tog kablovskog operatera.

U tužbi se navodi da je SBB bez pravnog osnova postavljao optičke kablove u toplovodne mreže koje su u javnoj svojini Grada Beograda, a čiji korisnik su "Beogradske elektrane".

Tužbu je Privrednom sudu u Beogradu podneo v.d. direktor "Beogradskih elektrana" Rade Basta koji je rekao da je odštetni zahtev na oko 1,18 milijardi dinara i da je tužba podneta radi utvrđivanja činjeničkonog stanja.

"Želimo da se utvrdi da li postavljena optička mreža predstavlja dobro od javnog interesa", rekao je Basta i apelovao da se sve radi po zakonu.

Grad i "Beogradske elektrane" tužbom traže isplatu 1.177.400.000 dinara na ime sticanja dobiti bez osnova i naknade štete.

Takođe, tužbom se traži i da se utvrdi da li postavljena optička mreža predstavlja dobro od opšteg interesa u javnoj svojini Grada Beograda.

U julu mesecu Vesić je najavio da će biti podneta tužba protiv SBB i da će tražiti nadoknadu štete tvrdeći da je Junajted grupa počinila krivično delo jer su nelegalno postavili optičke kablove u Beogradu.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG