Linkovi

Danilović: Neophodna hapšenja zbog Kotora


Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Goran Danilović (gov.me)
Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Goran Danilović (gov.me)

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović rekao je danas da je dobro što se počelo sa određenim akcijama u vezi bezbjednosne situacije u Kotoru, ali da niko ne može biti zadovoljan dok pojedine osobe ne budu privedene pravdi

Specijalna antiteroristička jedinica već nekoliko dana, na ulicama Kotora i ulazima u grad, privlači mnogo više pažnje nego kulturne i turističke znamenitosti ovog drevnog grada. Kontrole, pretresi, hapšenja...samo su odgovor na dugotrajući rat kriminalnih klanova, počet još krajem 2014. godine, kada je u režiji Crnogoraca nestao tovar sa 200 kilograma kokaina u Valensiji.

U samo dva posljednja mjeseca, jedno ubistvo, sedam pokušaja ubistva i paljevina najveće kotorske diskoteke, bili su zvono za uzbunu. Pogotovo zato što je sa misterioznim nestankom kokaina u Španiji povezano sedam ubistava u Crnoj Gori i van nje.

Zbog neovlašćenog postavljanja kamera na javnim mjestima kojima su kriminalni klanovi kontrolisali grad, te zbog još 10 predmeta ubistva, pokušaja ubistva i posjedovanja oružja, Specijalno tužilaštvo treba da utvrdi da li se radi o sukobu organizovanih kriminalnih klanova.

Sve bi ovo bilo čak i uobičajeno za crnogorske prilike gdje sukobi kriminalaca nijesu nikakva novost, da se ne radi o gradu koji je na pragu turističke sezone i u koji u jednom danu dođe i po 10 hiljada turista, posebno sa kruzera. U TO organizaciji, međutim, uprkos svemu očekuju dobru sezonu.

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović rekao je da je dobro što se počelo sa određenim akcijama u vezi sa bezbjednosnom situacijom u Kotoru, ali da niko ne može biti zadovoljan dok pojedine osobe ne budu privedena pravdi. Danilović je to rekao u razgovoru sa grčkim ambasadorom u Podgorici Sotiriosom Atanasiusom, koga je zanimala bezbjednosna situacija u Kotoru.

XS
SM
MD
LG