Linkovi

Danilović: Neophodna hapšenja zbog Kotora


Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Goran Danilović (gov.me)

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović rekao je danas da je dobro što se počelo sa određenim akcijama u vezi bezbjednosne situacije u Kotoru, ali da niko ne može biti zadovoljan dok pojedine osobe ne budu privedene pravdi

Specijalna antiteroristička jedinica već nekoliko dana, na ulicama Kotora i ulazima u grad, privlači mnogo više pažnje nego kulturne i turističke znamenitosti ovog drevnog grada. Kontrole, pretresi, hapšenja...samo su odgovor na dugotrajući rat kriminalnih klanova, počet još krajem 2014. godine, kada je u režiji Crnogoraca nestao tovar sa 200 kilograma kokaina u Valensiji.

U samo dva posljednja mjeseca, jedno ubistvo, sedam pokušaja ubistva i paljevina najveće kotorske diskoteke, bili su zvono za uzbunu. Pogotovo zato što je sa misterioznim nestankom kokaina u Španiji povezano sedam ubistava u Crnoj Gori i van nje.

Zbog neovlašćenog postavljanja kamera na javnim mjestima kojima su kriminalni klanovi kontrolisali grad, te zbog još 10 predmeta ubistva, pokušaja ubistva i posjedovanja oružja, Specijalno tužilaštvo treba da utvrdi da li se radi o sukobu organizovanih kriminalnih klanova.

Sve bi ovo bilo čak i uobičajeno za crnogorske prilike gdje sukobi kriminalaca nijesu nikakva novost, da se ne radi o gradu koji je na pragu turističke sezone i u koji u jednom danu dođe i po 10 hiljada turista, posebno sa kruzera. U TO organizaciji, međutim, uprkos svemu očekuju dobru sezonu.

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović rekao je da je dobro što se počelo sa određenim akcijama u vezi sa bezbjednosnom situacijom u Kotoru, ali da niko ne može biti zadovoljan dok pojedine osobe ne budu privedena pravdi. Danilović je to rekao u razgovoru sa grčkim ambasadorom u Podgorici Sotiriosom Atanasiusom, koga je zanimala bezbjednosna situacija u Kotoru.

XS
SM
MD
LG