Linkovi

"Gunisi" proslavljaju 25. godišnjicu


Scena iz filma "Gunisi" iz 1985. godine
Scena iz filma "Gunisi" iz 1985. godine

Početkom ove nedelje obeleženo je 25 godina od snimanja filma „Povratak u budućnost“, a krajem nedelje proslavljen je jubilej još jednog popularnog avanturističkog filma za mlade snimljenog 1985.

Reč je o filmu „Gunisi“, čiji je producent bio Stiven Spilberg a reditelj Ričard Doner, poznat po filmovima „Supermen“ i „Smrtonosno oružje“.

Doner i šest članova glumačke postave „Gunisa“ okupili su se ispred filmskog studija "Vorner Bros" da proslave novo, kolekcionarsko izdanje filma povodom ovog jubileja. Neki od glumaca u medjuvremenu su promenili karijeru. Bucmasti dečak iz filma, Džef „Čank“ Koen, više nije „bucko“ i sada je advokat u industriji zabave. Džonatan Ke Huan se preselio u Hong Kong i odustao od glume, a uspešnu glumačku karijeru izgradili su Džoš Brolin, Šon Ostin, Marta Plimpton i Kori Feldman.

Svi učesnici prisećaju se zabavne i prisne, gotovo porodične atmosfere na snimanju „Gunisa“ i mada je neke iznenadila ogromna popularnost filma, drugi kažu da su očekivali uspeh „inspirativne priče pune avanture i duha.“ Inače, Ričard Doner je na Brodveju angažovan kao producent mjuzikla zasnovanog na filmu, ali nije siguran kada će on biti realizovan.

XS
SM
MD
LG