Linkovi

Vlasnici Gugla osnovali novu kompaniju


Američki tehnološki gigant Gugl biće reorganizovan kako bi se razdvojili profitabilni poslovni poduhvati kompanije vezani za internet od onih koji su manje poznati.

Generalni direktor Gugla, Leri Pejdž objavio je na svom blogu u ponedeljak da će on i ko-osnivač Sergej Brin biti na čelu nove holding grupe nazvane Alfabet.

Nova kompanija će nadgledati rad originalne firme Gugl, što uključuje sada već legendarni internet pretraživač i popularni video servis Jutjub, uz još nekoliko preduzeća originalno napravljenih pod Guglovim brendom koje će se od sada tretirati kao odvojeni entiteti.

Ti, manje poznati poslovni poduhvati su produžavanje ljudskog života, izgradnja mreža brzog interneta i kola na sopstveni pogon.

Pejdž i Brin koji su osnovali Gugl 1998. biće predsednik i generalni direktor Alfabeta. U pomenutom blogu, Pejdž je objasnio da u industriji tehnologije gde revolucionarne ideje pokreću nove oblasti sa potencijalom za rast, mora da vam bude malo nelagodno da biste ostali relevantni.

On je istakao i da će zahvaljujući Alfabetu ova nova odvojena odeljenja sada moći nezavisno da razvijaju sopstvene inovativne projekte.

XS
SM
MD
LG