Linkovi

Objavljene nominacije za Zlatni globus


Bler Andervud, Džoš Damel i Kejti Holms saopštili su nominacije na 68. dodeli Zlatnih globusa
Bler Andervud, Džoš Damel i Kejti Holms saopštili su nominacije na 68. dodeli Zlatnih globusa

Britanski film “Kraljev govor” osvojio je najviše nominacija za Zlatni globus, nagrade koje se dodeljuju najboljim filmskim i televizijskim ostvarenjima.

Zlatni globusi, koje svake godine uručuje holivudsko Udruženje stranih novinara, smatraju se najprestižnijom nagradom posle Oskara, i često nagoveste koji će filmovi i glumci biti favoriti Filmske akademije.

Kandidati koji će se takmičiti na 68. dodeli Zlatnih globusa saopšteni su jutros u Los Andjelesu. “Kraljev govor” je osvojio sedam nominacija, uključujući i onu za najbolju dramu.

Kolin Firt je nominovan za najboljeg glumca, Džefri Raš za sporednu mušku, a Helena Bonam Karter za najbolju sporednu žensku ulogu. Na drugom mestu su “Borac” i “Društvena mreža” sa po šest nominacija, medju kojima je najbolji dramski film.

U sferi televizije, američka serija “Glee” je predložena u pet kategorija, medju kojima je i nagrada za najbolju TV seriju u žanru komedije ili mjuzikla. “Globusi” će biti uručeni na ceremoniji 16. januara, koja će biti uživo prenošena u više od 160 zemalja.

XS
SM
MD
LG