Linkovi

Vestervele: Nadamo se normalizaciji odnosa


Nemački šef diplomatije Gvido Vestervele
Nemački šef diplomatije Gvido Vestervele

Nemački šef diplomatije je poručio da je "za žaljenje to što tokom razgovora Beograda i Prištine još nisu postignuti vidljivi rezulatati. "

Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj danas je u Berlinu razgovarao sa nemačkim kolegom Gvidom Vesterveleom, koji je ponovio da njegova zemlja snažno podržava dijalog Beograda i Prištine.

Vestervele je poručio da je "za žaljenje to što tokom razgovora još nisu postignuti vidljivi rezulatati. "Mi u Nemačkoj, nadamo se da će konačno doći do dogovora i da će se odnosi Beograda i Prištine normalizovati", rekao je Vestervele, dodajući da bi sporazum bio važan za obe zemlje i narode i Srbije i Kosova.

Šef diplomatije Kosova izjavio je da su u Prištini bili šokirani kada je Beograd u potpunosti odbacio sporazum, koji je predložila visoka predstavnica ketrin Ešton, i koji su i u Prištini i u Briselu prihvatili. "Pretpostavljamo da će u Beogradu prevladati razum, i da će u narednih nekoliko dana prihvatiti sporazum o normalizaciji odnosa", zaključio je Hodžaj.
XS
SM
MD
LG