Linkovi

Nesreća u Moskvi


Francuski naftni magnat Kristof de Maržeri (arhiva)
Francuski naftni magnat Kristof de Maržeri (arhiva)

Poginuo Kristof de Maržeri, izvršni direktor francuskog naftnog giganta "Total grupe".

Stručnjaci ruske istražne komisije obavili su uviđaj na pisti moskovskog aerodroma "Vnukovo", gde je u sudaru svog privatnog aviona sa kamionom za čišćenje snega stradao francuski naftni magnat Kristof de Maržeri.

Nesreća se dogodila sinoć, malo pre ponoći po lokalnom vremenu dok je avion pokušavao da uzleti, a pored 63-ogodišnjeg izvršnog direktora naftnog giganta "Total" , stradala su i tri člana posade.

Komisija navodi da su obe crne kutije pronađene i da ih stručnjaci pregledaju.

Istražitelji tvrde da je vozač kamiona za čišćenje snega, koji je preživeo nesreću, bio pod utacajem alkohola kada je avion zakačio vozilo, srušio se i izgoreo. Istražitelji takođe kažu da ispituju poteze kontrolora leta i posade aviona.

Francuski predsednik Fransoa Oland izdao je saopštenje u kome hvali De Maržerijevu posvećenost francuskoj industriji, uspešno poslovanje "Total grupe" i njegovu odanost Francuskoj.

Ruska državna novinska agencija Itar-tas prenosi da je predsednik Vladimir Putin izrazio duboko saučešće povodom smrti izvršnog tdirektora "Totala". Mediji prenose izjavu portparola Kremlja Dmitrija Peskova da je Putin izuzetno cenio De Maržerijevu posvećenost razvoju rusko-francuskih odnosa i saradnje od obostrane koristi.

XS
SM
MD
LG