Linkovi

Francuska obećala brzu identifikaciju žrtava


Rodjaci odaju poštu žrtvama sa srušenog aviona kompanije Džermanvings.

Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je da će svih 150 putnika i članova posade aviona Džermanvings koji se srušio u francuskim Alpima – biti identifikovano putem DNK analize do kraja nedelje.

Oland je obećao brzu identifikaciju žrtava na zajedničkoj konferenciji za novinare sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Berlinu. Merkel je izrazila zahvalnost francuskom predsedniku, ministru unutrašnjih poslova ali iznad svega stanovnicima regiona, ističući da su “sa predanošću pomagali u spasilačkim operacijama i stavili se u službu rodjaka žrtava.”

Za to vreme, nastavlja se pretraga planinskog predela gde je, prema tvrdnjama vlasti, kopilot Andreas Lubic namerno oborio Erbas A320. Još se traga za drugom crnom kutijom. Lufthanza je danas saopštila da je Lubic 2009. dok je pohadjao školu letenja priznao da je imao “ozbiljnu epizodu borbe sa depresijom".

Lufthanza navodi da je poruka pronadjena u njegovim imejlovima kada je nastavio obuku posle tog prekida, i da je kasnije dobio potvrdu od lekara da je “spreman i podoban za letenje”.

XS
SM
MD
LG