Linkovi

SPS odlučio: U novoj vladi Ružić i Tončev


Logo Socijalitičke partije Srbije
Logo Socijalitičke partije Srbije

Socijalistička partija Srbije objavila je na svom sajtu da će članovi nove vlade biti Branko Ružić, dosadašnji ministar za državnu upravu koji će voditi sektor prosvete, i Novica Tončev koji će biti ministar bez portfelja.

U saopštenju SPS navodi se da će Ružić biti i prvi potpredsednik Vlade.

Na drugim najvišim mestima van vlade naći će se i dosadašnji ministar energetike Aleksandar Antić i Slavica Đukić Dejanović, ali se u saopštenju ne navodi koja će to mesta biti.

"Izražavamo zadovoljstvo zbog postignutog dogovora sa predsednikom Srbije i SNS Aleksandrom Vučićem o strateškoj saradnji i partnerstvu u narednom periodu", navodi se u saopštenju koje potpisuje portparol SPS-a Đorđe Milićević.

Šef partije Ivica Dačić sada je predsednik Skupštine, a neki poslanici sa liste SPS-JS su predsedavajući u skupštinskim odborima i drugim visokim funkcijama u parlamentu.

Još nije poznato hoće li dosadašnji direktor Srbijagasa Dušan Bajatović ostati na toj funkciji.

Premijerka Ana Brnabić je u nedelju objavila imena članova svog kabineta, uz opasku da se čekaju personalna rešenja iz SPS-a.

Vlada će imati 21 ministarstvo i ministra bez portfelja, a očekuje se da bude izglasana u sredu.

Njen rok trajanja je ograničen do aprila 2022. za kada je predsednik Srbije najavio raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, uporedo sa redovnim predsedničkim i beogradskim izborima.

XS
SM
MD
LG