Linkovi

Fejsbuk još nije odlučio o trajnoj zabrani ili vraćanju Trampovog naloga


Donaldu Trampu su ukinuti nalozi na Tviteru i Fejsbuku nakon upada njegovih pristalica u Kongres 6. januara
Donaldu Trampu su ukinuti nalozi na Tviteru i Fejsbuku nakon upada njegovih pristalica u Kongres 6. januara

Konačna odluka o tome da li će bivši predsednik Donald Tramp moći da se vrati na društvenu mrežu Fejsbuk, odložena je, saopšio je nadzorni odbor kompanije.

I kritičari Fejsbuka i oni koji ga brane u slučaju ukidanja Trampovog naloga, dali su podršku nadzornom odboru da o tome odluči, posle napada na Kongres 6. januara.

"Odboru je potrebno dodatno vreme kako bi pažljivo razmotrio sve komentare. U narednim nedeljama obavestićemo javnost o eventualnoj suspenziji Trampovih naloga na Fejsbuku i Instagramu", rekao je portparol Fejsbuka.

Očekivalo se da nadzorni odbor Fejsbuka o tome odluči u aprilu.

Pojedini aktivisti i intelektualci smatraju da je Tramp "jasna i prisutna opasnost" i apeluju na Fejsbuk da mu ne dozvoli povratak na mrežu. Konzervatvci na Kapitol hilu smatraju da je ukidanje prostora Trampu na društvenim mrežama rezultat političke pristrasnosti i gušenja slobode govora.

Fejsbuk je tražio da o tome odluku donese nezavisni nadzorni odbor.

Za Trampa su društvene mreže bile megafon preko kojeg je prenosio svoje poruke, ali mu je pristup ukinut kada se desio napad njegovih pristalica na Kapitol hil u kojem je poginulo pet osoba.

Protest Trampovih pristalica pred zgradom Kongresa
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:57 0:00

XS
SM
MD
LG