Linkovi

EU ponovila nedvosmislenu podršku zemljama Z. Balkana


Visoka predstavnica EU Federika Mogerini u sedištu UN-a u Njujorku, 20. septembar 2017.

EU intenzivira podršku svim partnerima da ostvare realistične ciljeve, kako bi njihov napredak postao ireverzibilan do kraja našeg mandata - poručili su visoka predstavnica EU, Federika Mogerini i evropski komesar za proširenje Johanes Han liderima zapadnobalkanskih država na skupu održanom na marginama zasjedanja Generalne skupštine UN.

Na radnom sastanku održanom na marginama generalne skupštine UN-a,
Visoka predstavnica EU i komesar za pregovore o proširenju su se sastali sa liderima šest država zapadnog Balkana i tom prilikom su im potvrdili nedvosmislenu podršku EU perspektivi proširenja na Zapadni Balkan. Skup je
ogranizovan kako bi se unaprijedila komunikacija i rad na integracijama, a bio je i prilika da evropski zvaničnici ponove nedavne poruke evropskih ministara, kao i predsjednika Evropske komisije, Žan Klod Junkera da ć Unija u budućnosti imati više od 27 članica, misleći na kandidate za članstvo sa Zapadnog Balkana.

Tim povodom je u Evropskoj komisiji u Briselu saopšteno da EU intenzivira podršku svim partnerima kako bi dosegli realne ciljeve. Želja vrha Unije je da napredak bude nepovratan i da se ostvari u vrijeme njihovog mandata. U saopštenju nakon skupa se posebno ističe zadovoljstvo evropske strane što su lideri zemalja Zapadnog Balkana potvrdili opredjeljenje da snažnije rade na vladavini prava, reformi pravosudja i regionalnoj saradnji.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG