Linkovi

Eš Karter u UAE zbog borbe protiv ID


Američki sekretar za odbranu posetio vazdušnu bazu Al-Dafra, koju koalicija predvođena SAD koristi kao polaznu tačku za vazdušne napade na ekstremiste Islamske države, ali i za sprovođenje obaveštajnih aktivnosti, osmatračkih i misija nadgledanja...

Američki sekretar za odbranu Ešton Karter nalazi se u Abu Dabiju, glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata, u okviru svoje turneje po Bliskom istoku, u cilju borbe protiv takozvane Islamske države.

Karter je posetio vazdušnu bazu Al-Dafra, gde su mu izveštaj podneli američka ambasadorka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Barbara Lif, ataše za odbranu brigadni general Džo Renk and i zamenik komandira formacije u toj bazi pukovnik Džoni Barns.

Koalicija koju predvode SAD koristi ovu bazu kao polaznu tačku za vazdušne napade na ekstremiste Islamske države, ali i za sprovođenje obaveštajnih aktivnosti, osmatračkih i misija nadgledanja.

Tokom turnije po Bliskom istoku, Karter takođe treba da se sastane sa ministrima odbrane Saveta za saradnju zemalja Persijskog zaliva, u glavnom gradu Saudijske Arabije, Rijadu.

Američki predsednik Barak Obama, koji bi trebalo da se pridruži Karteru u Rijadu, po svemu sudeći zatražiće od svojih partnera u Persijskom zalivu priloge za obnovu oblasti u Iraku, koje su oštećene u borbama protiv islamske države, najavio je Karter.

XS
SM
MD
LG