Linkovi

Erdogan zbog Sirije kritikovao SB UN


Turski premijer rekao da svetska organizacija "sve teže" ispunjava svoje dužnosti zbog "nepravednih, nejednakih i neaktivnih mehanizama"

Premijer Turske Redžep Tajip Erdogan kritikovao je Savet bezbednosti Ujedinjneih nacija zbog nepreduzimanja akcije u Siriji.

Erdogan je u Istanbulu rekao da svetskoj organizaciji svakog dana postaje "sve teže i teže" da ispunjava svoje dužnosti i to zbog - kako se izrazio "nepravednih, nejednakih i neaktivnih mehanizama".

Turska je danas razmestila dodatne tenkove duž granice sa Sirijom, dok iz ratom-razorene zemlje stižu novi kadrovi oštećenih zgrada i porušenih kuća.

U međuvremenu, međunarodni mirovni izaslanik Lakdar Brahimi stigao je u Istanbul, povodom razgovora o rastućoj tenziji između Turske i susedne Sirije u vezi sa tovarom koji zaplenjen iz sirijskog putničkog aviona.

Turska je u sredu primorala sirijski putnički avion na liniji Moskva - Damask da sleti u Ankaru. Svoju odluku Turska je obrazložila rekavši da je letelica prevozila vojnu opremu i municiju namenjenu sirijskoj vladi, što zvaničnici u Damasku odlučno demantuju.
XS
SM
MD
LG