Linkovi

Objavljene nominacije za Emije


Glumci Melisa Mekarti i Džošua Džekson objavili su nominacije za Emija jutros u Los Andjelesu.
Glumci Melisa Mekarti i Džošua Džekson objavili su nominacije za Emija jutros u Los Andjelesu.

Američka mini-serija Mildred Pirs, čija se radnja odvija u eri ekonomske depresije, i drama iz sveta reklamnih agencija 1960-ih, Momci s Medisona, osvojili su najviše nominacija za ovogodišnje nagrade Emi kojima se biraju najbolja ostvarenja na američkoj televiziji. Mildred Pirs, serija kablovskog kanala HBO osvojila je 21 nominaciju, dok Momci s Medisona imaju 19, uključujući i one u kategoriji najbolje drame, glavnog glumca i glumice.

Akademija televizijske umetnosti jutros je objavila kandidate za 63. dodelu Emija.

Serija HBO-a Boardwalk Empire, koja se dešava u vreme prohibicije, ukupno je dobila 18 nominacija uključujući i prestižnu nominaciju za najbolju dramu. Komedija TV mreže ABC Modern Family koja je prošle godine izabrana za najbolju komičnu seriju, dobila je 17 nominacija, a njene zvezde Džuli Bouen i Sofia Vergara predložene u kategoriji najbolje glumice u komediji.

Nagrade Emi biće uručene u Los Andjelesu 18. septembra a voditeljka ceremonije biće Džejn Linč, zvezda FOX-ove hit muzičke serije Glee koja je nominovana za najbolju epizodnu žensku ulogu.

U kategoriji najbolje dramske serije takodje su nominovani fantastično-avanturistička serija Game of Thrones (HBO), saga o serijskom ubici Dexter sa kanala Showtime, kao i drama o jednom srednjoškolskom timu američkog fudbala Friday Night Lights (NBC). Na spisku je još i drama mreže CBS The Good Wife o ženi čikaškog političara, koja pokušava da prevazidje njegovu seksualnu i korupcionašku aferu.

U kategoriji komedije, pored prošlogodišnjeg pobednika Modern Family su još i Glee, 30 Rock, Parks and Recreation, The Big Bang Theory i The Office.

Nagrade Emi su najveće priznanje američke televizijske industrije, a svake godine održava se nekoliko različitih ceremonija, jer su razdvojene kategorije udarnih večernjih termina, dnevnih TV termina, univerzitetskih i regionalnih programa.

XS
SM
MD
LG