Linkovi

Dodeljene Emi nagrade


Džuli Bouen iz serije "Savremena porodica" dobitnica je Emija za najbolju sporednu žensku ulogu u komediji
Džuli Bouen iz serije "Savremena porodica" dobitnica je Emija za najbolju sporednu žensku ulogu u komediji

Serija Modern Family - Savremena porodica - osvojila je nagradu za najbolju komediju na 63 godišnjoj dodeli nagrada Emi, na kojoj se dodeljuju priznanja najboljim serijama i ostvarenjima na američkoj televiziji. Džejn Linč, iz serije Glee TV mreže Fox, bila je domaćin sinoćnje dodele u Los Andjelesu, posle koje su širom grada priređena slavlja nagrađenih televizijskih mreža i kanala.

Ekipa serije Modern Family TV mreže ABC, osvojila je Emi za najboljeg glumca i glumicu u komičnoj seriji, kao i za najbolju sporednu mušku i žensku ulogu u komediji. Džulijana Margulis koja igra u drami The Good Wife mreže CBS, osvojila je nagradu za najbolju dramsku rolu, dok je Kajl Čendler iz serije Friday Night Lights, mreže NBC, dobio Emi za najbolje tumačenje glavnog lika u drami.

Američki idol - najgledaniji šou na američkoj televizji proteklih sedam godina - ostao je ovog puta bez nagrade u kategoriji realiti šou programa, u kojoj je Emi osvojila serija Amazing Race, mreže CBS. Kultna drama o reklamnim agencijama Mad Men osvojila je, već četvrtu godinu za redom, Emi za najbolju dramu. Nekoliko umetnika, poznatijih po dostignućima u filmskoj industriji, dobilo je nagrade za TV ostvarenja.

Martin Skorsesi osvojio je Emi za režiju HBO serije Boardwalk Empire. Nagradu za najbolju glumicu u miniseriji ili filmu osvojila je Kejt Vinslet za tumačenje naslovne role u istoimenoj mini seriji mreže HBO Mildred Piers. Veteran medju glumicama Megi Smit pobedila je kategoriji najbolje sporedne uloge i osvojila Emi za rolu u seriji Downton Abbey, mreže PBS.....

XS
SM
MD
LG