Linkovi

Nema preživelih posle pada aviona "El Alžira"


Francuski predsednik Fransoa Oland kaže da nema preživelih nesreće aviona "Er Alžira", koji se sa 118 putnika i članova posade juče srušio u Maliju.

Jedan zvaničnik alžirskog ministarstva odbrane izjavio je da je tim od 100 francuskih vojnika stigao na mesto nesreće rano jutros i odmah započeo istragu.

Vojnici su deo jedinice koja je prošle godine razmeštena u Mali da bi pomogla toj zemlji u borbi protiv ekstremista povezanih sa al-Kaidom. Predsednik Oland rekao je da je pronađena jedna crna kutija i da je istraga u toku.

Uzrok nesreće još nije ustanovljen, ali francuski zvaničnici sumnjaju da su odgovorni loši vremenski uslovi, odnosno da je snažna peščana oluja pogodila tu oblast u vreme kada se dogodila nesreća, ali nije isključen ni terorizam, s obzirom da je poznato da ekstremisti operišu u toj oblasti.

Ono što je sigurno - tvrde zvaničnici - jeste da avion najverovatnije nije eksplodirao u vazduhu,pošto su ostaci raspoređeni na relativno malom prostoru.

Avion je leteo iz Burkine Faso prema glavnom gradu Alžira kada se srušio. Ministar saobraćaja Alžira Amar Gul izjavio je da se mesto nesreće nalazi u vrlo nepristupačnoj oblasti i da će biti vrlo teško izvući i prebaciti tela žrtava.

XS
SM
MD
LG