Linkovi

Predsednik Egipta skratio posetu Evropi


Predsednik Egipta Mohamed Morsi skratio posetu Nemačkoj zbog krize u svojoj zemlji
Predsednik Egipta Mohamed Morsi skratio posetu Nemačkoj zbog krize u svojoj zemlji

Morsi je otkazao posetu Parizu da bi se kasnije večeras vratio u Kairo, gde su danas dve osobe poginule u sukobima demonstranata i policije

Egipatski predsednik Mohamed Morsi skratio je posetu Nemačkoj, dok se u njegovoj zemlji nastavlja politička kriza praćena višednevnim protestima.

Morsi je otkazao planiranu posetu Parizu da bi se kasnije večeras vratio u Kairo, gde su danas dve osobe poginule u sukobima između demonstranata koji su bacali kamenice i policije koja je odgovorila suzavcem. Lekari su saopštili da su žrtve ubijene iz vatrenog oružja, ali nije poznato ko je pucao u njih.

Demonstracije u Egiptu traju još od četvrtka, odnosno druge godišnjice ustanka, kojim je zbačen bivši predsednik Hosni Mubarak. Više od 50 ljudi je poginulo od kako su protesti počeli.

Jedan od vođa opozicije Mohamed El Baradej pozvao je na nacionalni dijalog u pokušaju da se obustavi kriza. Morsi je u ponedeljak uveo vanredno stanje i policijski čas u nastojanju da uguši anti-vladine proteste u Port Saidu, Ismailiji i Suecu.
XS
SM
MD
LG