Linkovi

Egipat: Pritvoreni Amerikanac se obesio u zatvoru


Amerikanac koji je prekršio policijski čas u Egiptu pronadjen mrtav u zatvoru.

Egipatski funkcioneri su identirikovali tog čoveka kao Džejmsa Henrija. Njegovo telo pronadjeno je danas obešeno u zatvoru u gradu Ismailia

Amerikanac koji je šest nedelja bio pritvoren na Sinajskom poluostrvu u Egiptu pronadjen je mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji, pošto je ocigledno izvršio samoubistvo.

Egipatski bezbednosni funkcioneri su identirikovali tog čoveka kao Džejmsa Henrija i saopštili da je njegovo telo pronadjeno danas obešeno u zatvoru u gradu Ismailia na Sueckom kanalu.

Američka ambasada u Kairu je potvrdila da je američki državljanin očigledno izvršio samoubistvo u zatvoru i dodala da je u kontaktu sa vlastima povodom tog slučaja.

Egipatska policija je pritvorila tog Amerikanca u severnom Sinaju krajem avgusta pod sumnjom da je prekršio vladin policijski čas zaveden u okviru borbe vlasti protiv opozicije.

Henri je vlastima rekao da je penzionisani američki vojni oficir i da je bio na putu za Gazu kada je uhvaćen u gradu Šeik Zvajed. Tužioci su mu nedavno produžili kaznu za još trideset dana.
XS
SM
MD
LG