Linkovi

Suđenje Mohamedu Morsiju


Zbačeni egipatski predsednik Mohamed Morsi iza rešetaka tokom prvog dana suđenja u Kairu, 28. januar 2014.
Zbačeni egipatski predsednik Mohamed Morsi iza rešetaka tokom prvog dana suđenja u Kairu, 28. januar 2014.

Zbačeni egipatski predsednik, Mohamed Morsi vidno uzbuđen sa povišenim tonom negodovao tokom prvog dana suđenja za masovni upad u zatvor tokom ustanka pre 3 godine.

Zbačeni egipatski predsednik Mohamed Morsi prkosno je negodovao iz zvučno izolovanog zaštitnog kaveza od stakla i metala tokom današnjeg početka sudjenja u Kairu pod optužbom vezanom za masovni upad u zatvor tokom ustanka 2011.

Na video snimku se vidi Morsi dok gnevno uzvikuje sudiji: "Ko ste vi? Recite mi“, a sudija odgovara: "Ja sam predsednik egipatskog krivičnog suda“. Mikrofon u Morsijevom kavezu je potom isključen.

Bivšem predsedniku se sudi zajedno sa još 130 ljudi, uključujući lidere njegovog Muslimanskog bratstva. Oni su optruženi za otmicu i ubistvo policajaca, kao i pomoć zatvorenicima da pobegnu iz zatvora Vadi Natrun, severno od Kaira, gde je Morsi u to vreme bio pritvoren.

Protiv njega i drugih osumnjičenih takodje je podignuta optužnica za kovanje zavere sa palestinskom grupom Hamas i libanskim Hezbolahom tokom upada u pomenuti zatvor.
XS
SM
MD
LG