Linkovi

Novi napadi na državne ciljeve u Egiptu


Policija ispaljuje granate sa suzavcem tokom sinoćnih sukoba sa pristalicama svrgnutog predsednika Mohameda Morsija, u Kairu
Policija ispaljuje granate sa suzavcem tokom sinoćnih sukoba sa pristalicama svrgnutog predsednika Mohameda Morsija, u Kairu

Maskirani napadači, za koje se veruje da su islamski ekstremisti, ubili su šestoricu vojnika, dok su na Sinaju ubijena tri policajca

Ekstremisti u Egiptu ubili cu danas devetoricu pripadnika snaga bezbednosti, dan pošto je u sukobima islamista sa policijom poginulo više desetina ljudi.

U jednom od napada, maskirani napadači otvorili su vatru na vojnu patrolu kraj jednog kontrolnog punkta, nedaleko od Ismailije, ubivši šestoricu vojnika. Do tog incidenta došlo je kratko vreme pošto je na jugu Sinajskog poluostrva jedno sedište snaga bezbednosti napadnuto automobilom bombom. U tom napadu poginula su tri policajca dok je nekoliko desetina ranjeno.

Takođe danas, najmanje dve granate iz ručnog bacača pale su u kompleks glavne egipatske zemaljske satelitske stanice, u jednom od južnih predgrađa Kaira.

U jučerašnjim sukobima između policije i Morsijevih pristalica ubijeno je 53, a ranjeno gotovo 300 ljudi, kada se slavlje u čast godišnjice Bliskoistočnog rata iz 1973. godine pretvorilo u krvave sukobe.

Novi sukobi mogli bi da potresu Egipat kasnije ove nedelje pošto su pristalice svrgnutog predsednika Mohameda Morsija pozvale na demonstracije u utorak i petak.
XS
SM
MD
LG