Linkovi

Džordž Buš stariji i supruga u bolnici


Bivši predsednik SAD Džordž Buš stariji i supruga Barbara Buš (Arhiva)
Bivši predsednik SAD Džordž Buš stariji i supruga Barbara Buš (Arhiva)

Bivši američki predsednik Džordž Buš stariji prebačen je na intenzivnu negu u bolnici u Hjustonu u Teksasu, i trenutno se odmara posle zahvata kojim su mu se ponovo osposobili disajni organi, saopštio je portparol porodice Džim Megrat. On je rekao da je 41. američki predsednik u stabilnom stanju i da će ostati na posmatranju na intenzivnoj nezi.

Megrat je saopštio da je i Bušova supruga, 91-godišnja bivša prva dama Barbara Buš takođe primljena u istu bolnicu danas, iz preventivnih razloga jer se žalila na umor i kašalj.

Na poslednjoj konferenciji za novinare, odlazeći predsednik Barak Obama rekao je da je Bela kuća bila u kontaktu sa Bušovom porodicom. Obama je za Džordža i Barbaru Buš rekao - "Ne samo da su posvetili svoje živote za ovu zemlju već su tokom godina bili veliki prijatelji i savetnici Mišel i meni. Molimo se za njih."

Bivši predsednik Buš primljen je u bolnicu prošlog vikenda zbog otežanog disanja koje je nastalo kao posledica akutnih respiratornih problema nastalih zbog upale pluća. 92-godišnji bivši predsednik ima oblik Parkinsonove bolesti i koristi skuter i invalidska kolica kako bi se kretao. On je boravio u bolnici dva puta 2014. godine, jednom zbog upale pluća i drugi put zbog otežanog disanja. Takođe je boravio u bolnici u Mejnu 2015. nakon što je povredio kost u vratu u svojom letnjikovcui.

Bio je potpredsednik Amerike tokom oba mandata Ronalda Regana pre nego što je i sam postao predsednik 1989. godine.

Buš stariji je otac bivšeg predsednika Džordža Buša mlađeg i bivšeg guvernera Floride Džeba Buša.

XS
SM
MD
LG