Linkovi

Preminuo Džo Koker


FILE - British singer Joe Cocker receives the lifetime achievement award for music during the 48th Golden Camera award ceremony in Berlin, Germany, Feb. 2, 2013.

Legendarni muzičar bluza i rok-en-rola Džo Koker - koji je u svojoj dugoj karijeri nastupao i pred publikom u Srbiji - preminuo je danas u svom domu u Koloradu u 71. godini života od raka pluća.

Vrh top lista je osvojio obradom pesme “With A Little Help from My Friends” koju u originalu izvode Bitlsi. Njegov duet sa Dženifer Vorns “Up Where We Belong”, snimljen za film “Oficir i džentlmen”, nagrađen je i Gremijem i Oskarom, a dospeo je i na prvo mesto lista najslušanijih pesama.

Njegov glas doprinosio je dubini melodija koje je pevao. Bio je čuven i po svojoj kovrdžavoj kosi kao i po svojem prijateljstvu sa članovima Roling Stounsa i drugim britanskim rokerima, kao što je Rod Stjurat.

Stekao je slavu sredinom 1960-tih. Njegova karijera trajala je više od 40 decenija. 2007. britanska kraljica Elizabeta II odlikovala ga je ordenom Britanske imperije za doprinos u oblasti muzike.

XS
SM
MD
LG