Linkovi

Duterte "obećao Bogu" da prestaje da psuje


Predsednik Filipina Rodrigo Duterte Philippine President Rodrigo Duterte na konferenciji za novinare u Japanu, 27. otkobra 2016.
Predsednik Filipina Rodrigo Duterte Philippine President Rodrigo Duterte na konferenciji za novinare u Japanu, 27. otkobra 2016.

Predsjednik Filipina Rodrigo Duterte, poznat po tome što je svjetske lidere poput Baraka Obame i pape Franje, nazvao “kučkinim sinovima”, ponovo se našao u centru pažnje svjetske javnosti – ovog puta obećanjem da neće više da psuje posle, kako je naveo, razgovora sa Bogom. Duterte je sinoć u svom rodnom gradu Davao istakao da mu se Bog obratio u avionu, tokom povratka iz nedavne posete Japanu.

"Gledao sam u nebo, na povratku ovdje…Svi su spavali, hrkali, ali mi je onda jedan glas rekao da će da obori avion ako ne budem prestao da koristim psovke. A ja sam upitao: Ko je to? Naravno, u pitanju je bio Bog. Tako da sam obećao Bogu da neću da koristim sleng i psovke. Obećanje Bogu je obećanje filipinskom narodu.”

Međutim, već ima nagovještaja da bi to obećanje moglo da bude kratkog roka. Na pitanja novinara da li njegovo obećanje Bogu znači da će prestati da koristi psovke koje nekada koristi kada govori o SAD ili Evropskoj uniji, Duterte je odgovorio: Sve je u tajmingu.”

XS
SM
MD
LG