Linkovi

Durent vodio šampione do pobede u Klivlendu i 3-0 u seriji


Košarkaš Golden Stejt Voriorsa Kevin Durent blokira šut Lebrona Džejmsa (Klivlend) u drugom poluvremenu treće utakmice finala NBA plej-ofa u Klivlendu (Foto: AP/Tony Dejak)
Košarkaš Golden Stejt Voriorsa Kevin Durent blokira šut Lebrona Džejmsa (Klivlend) u drugom poluvremenu treće utakmice finala NBA plej-ofa u Klivlendu (Foto: AP/Tony Dejak)

Zvanični šampioni NBA lige Golden Stejt Voriorsi na pragu su odbrane titule, pošto su pobedom u Klivlendu 110:102 poveli sa 3-0 u finalnoj seriji plej-ofa.

Lebron Džejms je ponovo bio sjajan, ostvario "tripl-dabl" - 33 poena, 11 asistencija, 10 skokova, i održavao svoj tim u igri do samog kraja. Međutim, goste je predvodio fenomenalni Kevin Durent sa 43 poena, uključujući i presudnu trojku sa više od 8 metara, 50 sekundi pre kraja. Taj koš je umnogome podsetio na trojku koju je Durent postigao u završnici treće utakmice prošlogodišnjeg finala, takođe u Klivlendu.

"Izgledalo je kao da je svaki put kada nam je bio potreban koš, on bio tu da ga da", rekao je posle utakmice trener Voriorsa Stiv Ker.

Pored plej-of rekorda karijere po broju poena, Kej Di je imao 13 skokova i 7 asistencija. Nijedan drugi igrač Voriorsa nije ubacio više od 11 poena, ali su svi starteri imali dvocifren učinak. Stef Kari se posle rekorda finala plej-ofa - 9 trojki u drugoj utakmici serije, ispromašivao van linije za tri poena. Promašio je prvih 9 šuteva, ali pogodio važan 10. za četiri razlike, nešto više od minut pre kraja. Odgovorio mu je Džejms svojom prvom trojkom na utakmici, pre nego što je Durent pogodio već pomenuti šut (koji možete videti u tvitu iznad)

Četvrta utakmica igra se takođe u Klivlendu, u petak uveče. Nijedan tim u istoriji NBA plej-ofa nije uspeo da dobije seriju u kojoj je gubio sa 3-0.

XS
SM
MD
LG