Linkovi

Dragan Šutanovac novi predsednik Demokratske stranke


Prema nepotpunim i nezvaničnim rezultatima unutarstranačkih izbora za predsednika Demokratske stranke, Dragan Šutanovac odneo je ubedljivu pobedu i novi je lider te partije.

Na osnovu 101 od 112 obrađenih biračkih mesta, Šutanovac je osvojio 6.178 glasova, Zoran Lutovac je drugi 2.125, dosadašnji lider stranke Bojan Pajtić 1.846, a Srboljub Antić 603 glasa.

Šutanovac je proglasio pobedu na svom Tviter nalogu i napisao da su članovi Demokratske stranke izabrali novo rukovodstvo. "Zato što zajedno možemo bolje“, poručio je Šutanovac i zahvalio se na ukazanom poverenju.

"Pobeda u prvom krugu! Zajedno smo uradili mnogo bolje!", napisao je Šutanovac.

Šutanovac je nešto kasnije objavio i da su pobede ostvarili i kandidati koje je predložio za potpredsednike stranke, Tamara Tripić, Jovan Marković, Branislav Lečić, Igor Salak i Nada Kolundžija.

U prvom obraćanju javnosti nakon pobede, novi predsednik DS-a rekao je da novo rukovodstvo stranke želi već na sledećim izborima da pobedi “katastrofalan režim”.

“Zahvaljujem se svim demokratama, svima koji su danas glasali, ovo je novi model kojem će težiti i druge stranke. Želimo da već na sledećim izborima pobedimo ovaj katastrofalan režim. Ovo je početak nove epohe u kojoj će DS nuditi rešenja za probleme koji tište građane. Politika DS će biti bazirana na potrebama običnog čoveka i njegovom životu”, rekao je Šutanovac.

XS
SM
MD
LG