Linkovi

DPS zadovoljan rezultatom, uskoro o gradonačelniku Podgorice


Lider DPS-a Milo Đukanović i zamenik predsjednika Duško Marković (rtcg.me)
Lider DPS-a Milo Đukanović i zamenik predsjednika Duško Marković (rtcg.me)

Demokratska partija socijalista zabilježila je pobjedu u većini opština na lokalnim izborima održanim u nedelju, dok će aposolutnu vlast imati u Podgorici, Bijelom Polju, Pljevljima, Danilovgradu, Šavniku i Žabljaku, kao i u Golubovcima. Na izborima u Rožajama pobijedila je Bošnjačka stranka, a u Plavu Socijaldemokrate.

Demokratska partija socijalista, nakon ubjedljive pobjede u Podgorici, saopštila je da će u narednih 15 dana odlučiti ko će biti gradonačelnik Podgorice i ko će voditi glavni grad u sljedeće četiri godine, saopšteno je iz te stranke.

Nosilac liste DPS “Za dobro građana Podgorice – Milo Đukanović”, Ivan Vuković, rekao je da su u nedjelju ostvarili jednu od najubjedljivijih pobjeda u Glavnom gradu od uvođenja višestranačja.

"Nas to nije iznenadilo. Vjerovali smo da ono što je rađeno u prethodnom periodu, i ljudi koji su se nali na našoj listi, i program koji smo ponudili građanima, garantuju ovakav izborni rezultat", kazao je Vuković na konferenciji za novinare.

Nosilac liste DPS-a u Podgorici, Ivan Vuković (rtcg.me)
Nosilac liste DPS-a u Podgorici, Ivan Vuković (rtcg.me)

On je rekao da se nada da će opozicija konačno izvući pouke iz, kako je naveo, još jednog ubjedljivog poraza.

Lider DPS-a Milo Đukanović zadovoljan je izbornim rezultatom i činjenicom da su, kako navodi, građani prepoznali vrijednost politike DPS-a.

"Zadovoljni smo da su građani prepoznali vrijednost naše politike", naveo je Đukanović. Dominantna obaveza DPS-a biće, kako navodi Đukanović, unapređenje životnog standarda.

Lider DPS-a je naveo da su i u ovoj kampanji malo i pažljivo govorili o političkoj konkurenciji.

"Zadržao bih se kod takve prakse. Vjerujem da je izborni proces za lokalne izbore dodatno opomenuo sve učesnike javnog života, da u Crnoj Gori živimo novi nivo demokratske i političke kulture i da se ne može manipulacijama i falsifikatima graditi ugled u društvu", naveo je Đukanović i dodao da je jedan dio političke i javne scene ostao zarobljen balkanskim shvatanjem politike.

Predsjednik države je rekao da ove izbore shvataju kao priliku “da naprave ozbiljnu rekonstrukciju i da mladi dobiju priliku da pokažu šta znaju".

Zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista Duško Marković naveo je da izborna pobjeda daje DPS-u novu energiju.

"Vjerujem da je pobjeda pored državnih i nacionalnih interesa, koji su potvrđeni, znak da stasava nova generacija mladih koji su spremni da preuzmu odgovornost za zemlju", poručio je Marković.

Iz redova opozicije stižu uobičajene poruke kada izgube na izborima. Lider Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, kazao je da su “lokalni izbori u Crnoj Gori više podsjećali na Somaliju ili Kambodžu, nego li na zemlju kandidata za Evropsku uniju”.On je rekao da je ove lokalne izbore obilježio i veliki procenat apstinenata.

Demokratski front i Socijalistička narodna partija ne mogu priznati rezultate lokalnih izbora, saopšteno je iz DF-a. Oni su pozvali opozicione kolege da organizuju proteste, kojima će se, kažu, oni priključiti.

XS
SM
MD
LG