Linkovi

Majkl Daglas boluje od raka grla


Majkl Daglas i Džoš Brolin na premijeri nastavka filma "Vol Strit" u Kanu

Poznati glumac Majkl Daglas, nakon teške godine suočava se sa još jednim izazovom - bolešću koja bi mogla da utiče na njegov život i karijeru.

Holivudska legenda i dobitnik Oskara, šezdesetpetogodišnji Majkl Daglas, sada vodi novu bitku - sa rakom grla.

“Biće podvrgnut hemoterapiji i zračenju osam nedjelja. Obično se radi o veoma agresivnoj terapiji”, kaže Blejn Zukerman iz časopisa "Pipl".

Da li će bolest uticati na Daglasov energični glas, kojeg se svi sjećamo kada je tumačio Gordona Geka u filmu “Vol Strit”…logu koju će ponoviti u nastavku, koji će početi da se prikazuje narednog mjeseca.

U saopštenju, objavljenom u časopisu “Pipl”, poznati glumac je kazao da je optimista. Daglas je u prošlosti imao problema sa pušenjem, što je možda doprinijelo njegovom zdravstvenom stanju.

Majkl Daglas je prije četiri godine priznao da i dalje pokušava da se odvikne od pušenja, koje je dio njegovog života”, navodi Zukerman.

Takođe je priznao da se borio sa zavisnošću od alkohola, koji bi takođe mogao da bude jedan od uzroka.

“Mislim da sam razvio životni stil, koji karakteriše više od 20 godina uglavnom alkoholizma i koji se morao dovesti u red”, kazao je Daglas u intervjuu 1996 godine.

Majkl Daglas se razbolio na završetku veoma teške životne godine. Njegov sin Kameron je u aprilu osuđen na pet godina zatvora zbog trgovine drogom, dok ga je bivša supruga Diandra tužila prošlog juna, tražeći 50 odsto njegove zarade od predstojećeg nastavka “Vol Strita”.


XS
SM
MD
LG