Linkovi

Tramp u potrazi za potpredsednikom


Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp

Pošto mu je republikanska predsednička nominacija gotovo zagarantovana, milijarder Donald Tramp počeo je da razmatra ko će biti njegov potpredsednik koji će mu se pridružiti u trci za Belu kuću.

U demokratskoj trci, Hilari Klinton i dalje treba da pobedi Bernija Sandersa, ali je i ona pažnju usmerila na novembar.

U intervjuu za CNN, Hilari Klinton imala je jasnu poruku za Donalda Trampa: bitka počinje.

Ako želi da ide stopama onih koji su pokušali da me obore i uklone sa političke scene, dobrodošao je da pokuša…”

Klinton, koja je juče Trampovu nepredvidljivost opisala izrazom “tempirana bomba”, takodje ga je kritikovala na političkoj osnovi.

“On iznosi te grandiozne izjave i optužbe, ali u jednom trenutku… kada se takmičite za predsednika moraćete da svoje izjave poduprete nečim konkretnim.”

Hilari i dalje mora da pobedi na stranačkim izborima– njen rival Berni Sanders je rekao da neće izaći iz trke do glasanja u poslednjoj državi. Medjutim, Tramp je sada poslednji preostali kandidat na republikanskoj strani. U intervjuu za CNN, već je razmišljao o potpredsedničkom kandidatu.

"Želim nekoga ko bi mogao da mi pomogne sa zakonodavnog aspekta da stvari prodju kroz Senat i Predstavnički dom. Možda neko ko je I sam bio senator…”

Tramp nije isključio mogućnost da razmotri i jednog od svojih dojučerašnjih rivala, guvernera Ohaja Džona Kejsika kao potencijalnog potpredsednika.

Prema anketi koju je sproveo CNN u saradnji sa organizacijom ORC, Hilari Klinton vodi ispred Trampa za 13% na nacionalnom nivou.

Tramp je do sada uložio 35,9 miliona dolara sopstvenog novca u kampanju ali sad kaže da će početi da prikuplja donacije za borbu protiv Hilari Klinton, ističući da je cilj – vrtoglava milijarda dolara.

A u potezu koji je neuobičajen u američkoj politici, poslednja dvojica republikanskih predsednika, Džordž Buš stariji i mladji, izjavili su da se neće mešati u ove izbore, odnosno neće podržati Donalda Trampa.

Za to vreme, Roling Stonsi su zatražili od Trampa da ne koristi njihovu muziku na svojim skupovima u kampanji. Oni su saopštili da nikada nisu dali Trampovom izbornom štabu dozvolu da koristi njihove pesme I zatražili da odmah prekine sa tom praksom. Na Trampovim mitinzima često su puštane bar dve pesme Stonsa – Start me Up i "You Can't Always Get What You Want".

XS
SM
MD
LG