Linkovi

U domu za stare u Nju Džersiju "prepuna mrtvačnica" zbog preminulih od Kovida 19


Centar za rehabilitaciju i dom za stare u Andoveru, Nju Džersiju

U staračkom domu u Andoveru u Nju Džersiju preminulo je 66 korisnika, od kojih je polovina umrla od Kovida 19, a desetine tela pronađeno je u mrtvačnici te ustanove koja ima mnogo manji kapacitet. Državni tužilac Nju Džerzija najavio je istragu povodom smrti velikog broja korisnika staračkog doma.

Suvlasnik staračkog doma u Andoveru Čaim Šeinbaum rekao je policiji da je "mrtvačnica bila prepuna jer je preminulo više ljudi nego uobičajeno", prenosi Rojters.

Direktor policije u tom gradu Erik Danijelson rekao je da je "osoblje bilo šokirano brojem tela preminulih", kao i da su policajci pomogli da se neka od tela prebace na drugu lokaciju.

Državni tužilac Nju Džersija Gurbir Grual rekao je da se istražuje veliki broj umrlih u staračkim domovima u toj državi nakon incidenta u Andoveru. Istragu je prehodno naredio guverner Nju Džersija Fil Marfi.

Nju Džersi, međutim, nije usamljen slučaj, Širom Amerike u staračkim domovima koronavirusom je zaražena 21 hiljada korisnika i zaposlenih, a umrlo je 3800 ljudi, prema podacima Njujork tajmsa.

Na Floridi, gde je populacija uglavnom starija, potvrđeno je 1394 slučaja obolelih u više od 4 hiljade staračkih domova. Florida uz Kaliforniju i Teksas ima najveći broj stanovnika starijih od 65 godina koji su u najvećem riziku od virusa.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG