Linkovi

Đukanović: Nećemo dozvoliti prizivanje aveti 90-ih


Bivši premijer Crne Gore Milo Đukanović u ekskluzivnom intervjuu za novinsku agenciju Asošijeted Pres, 14. marta 2017.

Na svečanosti upriličenoj povodom 26. rođendana vladajuće crnogorske partije DPS-a, njen predsjednik Milo Đukanović poručio je da nikome neće dozvoliti da priziva aveti 90-ih godina prošlog vijeka

Đukanović je istakao da su u protekloj godini željeli da sačuvaju stabilnost imajući u vidu destruktivnost opozicije.

Naša Vlada neće dozvoliti nikome da se igra sa Crnom Gorom i da priziva aveti iz 90-ih. Zato želimo da kažemo da je Crna Gora učvrstila svoj integritet i da ćemo odbraniti miran život građana. Borićemo se sa svima onima koji žele da ugroze tu stabilnost”, rekao je Đukanović u govoru na svečanosti upriličenoj povodom 26 godina DPS-a.

Formula dugovječnosti DPS-a je, kako navodi, u tome što su pratili samo državno-politički interes Crne Gore.

Nikad nijesmo imali mogućnost da se opustimo i mislimo na druge ciljeve. Tako je bilo i u protekloj godini. Imali smo u vidu da sačuvamo stabilnost imajući u vidu destriktivnu sposobnost opozicije. Na izborima 16. oktobra branjeno je sve što smo stekli u posljednjih 25 godina”, rekao je Đukanović.

On je istakao da je sad tek uviđa vrijednost pobjede na izborima 16. oktobra:

“Pravi uspjeh te pobjede je što je izvojevana pod pritiscima. Ali uspjeli smo da savladamo te izazove i Crnu Goru uvedemo u mirniju fazu. Danas imamo Vladu koja odgovorno obavlja poslove u društveno-ekonomskoj sferi”, rekao je Đukanović.

On je kazao da Vlada Duška Markovića odgovorno radi svoj posao, te da je ispunila najvažniji cilj - ulazak u NATO. Istakao je da je ulazak u NATO najveći društveni iskorak i “najveća šansa ove generacije”.

"Osim unutrašnje bezbjednosti, ulazak u NATO znači ogromnu šansu za generaciju i šansu koju nije imala ranije. Ova generacija Crnogoraca ovu šansu ne smije i neće ispustiti", rekao je.

Glavni izazov u narednom periodu je, kako je kazao, da se realizuju planirani projekti i stvaraju novi.

Na proslavi rođendana DPS-a bili su između ostalih, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, predsjednik Skupštine Ivan Brajović, kao i ministri iz ove i njoj bliskih partija.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG