Linkovi

Đoković preko Ćorića do trećeg kola Monte Karla


Novak Đoković u meču protiv Borne Ćorića u drugom kolu turnira u Monte Karlu (Foto: Reuters/Eric Gaillard)
Novak Đoković u meču protiv Borne Ćorića u drugom kolu turnira u Monte Karlu (Foto: Reuters/Eric Gaillard)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo turnira serije Master 1000 u Monte Karlu, koji se igra za nagradni fond od skoro 5 miliona evra.

Đoković je do druge pobede na turniru, koji je osvajao 2013. i 2015. godine, stigao protiv hrvatskog tenisera Borne Ćorića, posle velike borbe i 136 minuta igre - 7:6 (2) i 7:5.

Dvadeset-jednogodišnji Hrvat, koji ove sezone igra odlično, spasao je čak 9 meč-lopti, ali je bivši prvi reket sveta iskoristio 10. Prethodno je prokockao prednost od 5:3 u drugom setu, dozvolio Ćoriću da izjednači na 5:5, posle 10. gema, koji je trajao skoro 13 minuta. Ipak, odmajh u narednom, Đoković je napravio "brejk", a zatim sfrigao do 5. pobede ove sezone, na ukupno 8 mečeva.

Đokovićev rival u osmini finala biće 5. nosilac Austrijanac Dominik Tim, koji ga je prošle godine pobedio u četvrtfinalu Rolan Garosa. Trenutno 7. na svetskoj rang-listi izbacio je Rusa Andreja Rubljeva u tri neizvesna seta - 5:7, 7:5 i 7:5. Biće to sedmi međusobni duel Đokovića i Tima, a Srbin vodi 5:1.

Pobedniku turnira u Monte Karlu pripašće 1.000 poena za ATP rang-listu i ček na 935.385 evra.

XS
SM
MD
LG