Linkovi

Novak lako do osmine finala, Ana ispala


Ekspresno do pobede: Novak Đoković tokom meča protiv Nikolasa Devildea
Ekspresno do pobede: Novak Đoković tokom meča protiv Nikolasa Devildea

Najbolji teniser sveta prepustio svega pet gemova francuskom veteranu Nikolasu Devildeu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske ubedljivom pobedom nad francuskim veteranom Nikolasom Devildeom - 6:1, 6:2 i 6:2, ali je takmičenje u trećoj rundi završila najbolja srpska teniserka Ana Ivanović.

Đokoviću se namučio u prvom gemu na svoj servis, koji je trajao više od deset minuta, ali je sve što je usledilo bilo rutina. Trideset-dvogodišnji Francuz koji je u prvom kolu eliminisao Filipa Krajinovića bio je inferioran u duelu sa aktuelnim šampionom Vimbdlona, Ju Es i Australijen Opena, koji mu je dozvolio samo jedan brejk - na početku drugog seta. Đokovićev naredni rival biće Italijan Andrea Sepi, koji je u pet setova pobedio Španca Fernanda Verdaska - 7:5, 3:6, 6:3, 4:6, 6:2.

Ana Ivanović, pobednica Rolan Garosa iz 2008, lako je dobila prvi set protiv Sare Erani - 6:1, ali je Italijanka - koja je ove sezone osvojila već tri turnira, znatno podigla nivo igre i napravila preokret - 7:5 i 6:3. Najveće iznenađenje šestog dana takmičenja priredila je bivša šampionka Svetlana Kuznjecova, koja je veoma ubedljivo sa 6:2 i 6:1 pobedila treću nositeljku Poljakinju Agnješku Radvansku. Malo iznenađenje priredila je i Petra Martić iz Hrvatske, koja je identičnim rezultatom bila bolja od 29. nositeljka Španjolke Medine Geriges. Očekivane pobede ostvarile su Viktorija Azarenka, Samanta Stosur, Marija Šarapova, Angelik Kerber i Dominika Cibulkova.

U ostalim mečevima u muškoj konkurenciji, pet setova su igrali Francuz Simon i Švajcarac Vavrinka, a slavio je Vavrinka, uprkos zaostatku od 2:1. Slično je bilo i u duelu Čeha Tomaša Berdiha, koji je gubio protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona, a onda dobio poslednja dva gema za plasman u četvrtfinale, gde ga čeka Huan Martin Del Potro. Argentinac je u tri seta pobedio Hrvata Marina Čilića, baš kao i Žo-Vilfred Tsonga Fabija Fonjinija. Rodžer Federer je u četiri seta eliminisao Francuza Maua i sada ga čeka Belgijanac Gofin.
XS
SM
MD
LG