Linkovi

Direktor FBI svedočio o masakru u Kaliforniji


Direktor FBI Džejms Komi svedoči na Kapitol Hilu pred Senatskim odborom za pravosudje

Svedočeći pred Senatskim odborom za pravosuđe, Komi je izjavio da su Sajed Rizvan Faruk i njegova žena Tašfin Malik bili radikalizovani “neko duže vreme”, pre nego što su izvršili napad u San Bernardinu.

Direktor Federalnog istražnog biroa Džejms Komi izjavio je da je dvoje napadača, koji su prošle nedelje izvršili masakr u Kaliforniji, bilo radikalizovano i pre nego što su se upoznali preko interneta i počeli da razgovaraju o džihadu i islamskom konceptu mučeništva pre oko dve godine.

Svedočeći pred Senatskim odborom za pravosuđe, Komi je izjavio da su Sajed Rizvan Faruk i njegova žena Tašfin Malik bili radikalizovani “neko duže vreme”, pre nego što su izvršili napad u San Bernardinu. Oni su se venčali prošle godine.

Komi je izjavio da su napadači bili inspirisani stranim terorističkim grupama i opisao ih je kao “nasilne ekstremiste radikalizovane na tlu SAD”. Šef FBI je rekao da odboru može da pruži ograničene informacije budući da istraga još traje. FBI napad istražuje kao čin terorizma, ali nema nagoveštaja da su Faruk, rođen u SAD, i Pakistanka Malik bili deo terorističke mreže ili grupe.

XS
SM
MD
LG