Linkovi

Demokrata Beto O’Rurk kandidovao se za predsednika


Demokratski predsednički kandidat Beto O’Rurk

U predizbornu kampanju za predsjednika Sjedinjenih Država, za izbore 2020. godine, uključio se još jedan kandidat Demokratske stranke – bivši kongresmen iz Teksasa Beto O’ Rurk. O’ Rurk je bio relativno nepoznat prije godinu dana, ali je stekao veliku popularnost posle tijesne, ali neuspješne trke za mjesto u Senatu.

Beto O’ Rurk je kampanju za predsjedničke izbore 2020 godine zvanično počeo u Ajovi, gdje je odgovorao na pitanja birača. Nekoliko sati ranije, O’ Rurk je objavio video snimak na kojem je najavio da se kandiduje za predsjednika,

Izazovi s kojima se suočavamo su povezane krize u ekonomiji, demokratiji i klimi”.

Bivši kongresmen iz Teksasa bio je relativno nepoznat javnosti prije godinu dana, ali je 2018. postao popularan na nacionalnoj političkoj sceni posle neočekivano tijesne, ali neuspješne trke za mjesto u Senatu, u kojoj mu je protivkandidat bio senator Ted Kruz.

Na O Rurkove predizborne skupove dolazio je veliki broj ljudi, imao je podršku brojnih zvijezda, a prikupio je i rekordnih 80 miliona dolara od malih donatora. Takođe je bio popularan među mladim biračima, između ostalog, i zbog snimaka koje je postavljao na društvenim medijima. Beto O’ Rurk prethodno je govorio da se neće kandidovati za predsjednika.

Međutim, nedavno je u intervjuu časopisu Veniti fer nagovijestio da će ipak ući u trku za predsjednika, a sada je već krenuo sa predizbornim porukama.

“Svaki demokrata, koje sada ne mogu sve da prebrojim, bio bi daleko bolji od trenutnog stanovnika Bele kuće”.

Za predsjednika SAD do sada se zvanično kandidovalo ukupno 13 demokrata.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG