Linkovi

DS na izbore sa Novom strankom


Predsednici Nove stranke, Bogate Srbije i Demokratske stranke: Zoran Živković, Zaharije Trnavčević i Dragan Đilas (s leva)
Predsednici Nove stranke, Bogate Srbije i Demokratske stranke: Zoran Živković, Zaharije Trnavčević i Dragan Đilas (s leva)

Pored stranke čiji je predsednik bivši član DS-a Zoran Živković, na listi "Sa DS za demokratsku Srbiju" i Bogata Srbija, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini i Udruženi sindikati Srbije "Sloga"...

Demokratska stranka dogovorila je danas sa Novom strankom, Bogatom Srbijom, Demokratskim savezom Hrvata u Vojvodini i Udruženim sindikatima Srbije "Sloga" zajedničku listu za parlamentarne izbore pod nazivom "Sa DS za demokratsku Srbiju".

Kako je na konferenciji za novinare istakao lider DS-a Dragan Đilas ova koalicija je alternativa sadašnjoj vlasti i svemu što simbolizuje potpredsednik vlade i lider SNS-a Aleksandar Vučić. Partije koje su se danas okupile obavezale da neće ulaziti u vladu ukoliko je formiraju naprednjaci, dodao je Đilas:

"16. mart je dan kada se Srbija oslobađa straha. Kada građanin sam dođe na biračko mesto, niko ga ne vidi, i može potpuno slobodno, bez opasnosti da će izgubiti posao, da će biti uhapšen, da će biti maltretiran, da će biti cenzurisan – da kaže ono što misli".

Predsednik Nove stranke Zoran Živković je ocenio da u Srbiji mnogo toga nije dobro, a to je, kako je rekao, posledica rada Vlade Srbije u proteklih godinu i po dana:

"Oni su sebe proglasili najboljom Vladom u istoriji Srbije, a raspisali su izbore – da bi verovatno bili još bolji. Mislim da je to dobra prilika da građani Srbije kažu šta misle o ovoj Vladi, da je to prilika da ih ovih 30 i nešto odsto apstinenata, ali i onih drugih koji izlaze na izbore – da dobro razmisle kad glasaju. Da znaju da glasanjem ne odlučuju o budućnosti političara za koje glasaju, nego o svojoj budućnosti".

Zaharije Trnavčević je objasnio da je stranka Bogata Srbija odlučila da uđe u koaliciju sa DS, pošto su je napustili Boris Tadić i određeni pojedinci, koji su sa sobom poneli kofer hipoteka, zbog kojih je - kako je rekao - DS i izgubila izbore 2012. godine.

Predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović je koaliciju sa demokratama objasnio time da je DS bila jedina stranka koja se od početka protivila usvajanju zakona o radu i najavljenom otpuštanju 100.000 radnika.
XS
SM
MD
LG