Linkovi

Definisanje mogućih koalicija


Za sada se jedino DS i DSS predstavljaju kao stranke koje nakon izbora nisu spremne da sarađuju sa Srpskom naprednom strankom.

Predizborna kampanja u Srbija ulazi u zrelu fazu - polako se definišu moguće grupacije i koalicije, a za sada se jedino DS i DSS predstavljaju kao stranke koje nakon izbora nisu spremne da sarađuju sa Srpskom naprednom strankom.

Demokratska stranka izlazi na izbore 16-tog marta da bi menjala Srbiju, a ne da bude vlast po svaku cenu i bilo čiji privezak, poručio je lider DS-a Dragan Đilas. Na današnjoj konferenciji za novinare on je istakao da da se DS ne raspada, kako pišu pojedini mediji, već da je sada jača nego ikad u protekle dve godine, kao i da će 16. marta svi dobiti odgovor šta Srbija zaista misli:

"Mi želimo da pobedimo u jednoj fer i demokratskoj borbi one koji na ovaj način vode Srbiju u poslednje dve godine. Da bi bilo bolje celoj Srbiji, ne samo nama, nego i njima. Siguran sam da podrška građana onome što mi radimo, načinu na koji radimo, pristojnosti koju zadržavamo bez obzira na napade kojima smo izloženi, je nešto što će se jako dobro videti 16. marta."

Na današnjoj konferenciji za novinare DS-a je saopšteno da će osim koalicije sa sindikatom Sloga, na listi DS-a biti aktivistkinja civilnog društva iz Novog Pazara Aida Ćorović.

Sa druge trane, Demokratska stranka Srbije je danas predala samostalnu listu za predstojeće izbore, a lider DSS-a Vojislav Koštunica je pozvao je građane da podrže politički program te stranke, koji predviđa političku i ekonomsku neutralnost Srbije i redefinisanje odnosa sa EU:

"Pozivamo građane da zajednički promenimo takvu državnu politiku iskjučivog i jedinog oslonca na Evropsku uniju, poizvamo ih da glasaju za političku neutralnost, a to znači – za Srbiju i za slobodu Srbije."

Iz Ujedinjenih regiona poručuju da će se za najviše 24 sata znati da li će URS nastupiti samostalno na parlamentarnim izborima ili će ići sa nekim u koaliciju. U Aleksincu je kompletan odbor LDP-a prešao u SNS, a iz SPS odgovorili Čedomiru Jovanoviću da problem LDP-a nije Ivica Dačić već kako da pređu cenzus.
XS
SM
MD
LG