Linkovi

Preminula glumica Debi Renolds, majka Keri Fišer


Debi Renolds i Keri Fišer

Američka glumica Debi Renolds preminula je u sredu u 85-oj godini, samo dan nakon što je umrla njena ćerka, glumica Keri Fišer.

Renolds je preminula nekoliko sati pošto je prebačena u bolnicu zbog moždanog udara koji je pretrpela u domu svog sina, Toda Fišera, u gradu Beverli Hils u Kaliforniji.

Fišer je za više medija potvrdio njenu smrt. "Ona je sada sa Keri", rekao je Tod Fišer i dodao da je smrt ćerke bila previše za Debi Renolds.

Njeni fanovi su u sredu veče palili sveće i ostavljali cveće na Bulevaru slavnih u Holivudu.

Debi Renolds je glumila u desetak filmova zajedno sa Džinom Kelijem, Frenkom Sinatrom, Tonijem Kertisom, Donaldom O'Konorom, Fredom Asterom i Dikom van Dajkom.

Bila je nominovana za Oskara za ulogu u mjuziklu "The Unsinkable Molly Brown", dok je 1973. godine bila nominovana i za nagradu Toni za nastup u brodvejskom mjuziklu "Irene.''

Prošle godine je dobila počasnog Oskara, ali zbog bolesti nije mogla da prisustvuje ceremoniji.

Debi Renolds je rođena u gradu El Paso u Teksasu, kao Meri Frensis "Debi" Renolds. Udavala se tri puta, a sa pevačem Edijem Fišerom je imala dvoje dece. Fišer ju je kasnije napustio zbog glumice Elizabet Tejlor.

Ćerka Debi Renolds, Keri Fišer, poznata po ulozi princeze Leje u "Ratovima zvezda", preminula je pre dva dana u 60. godini, nekoliko dana nakon što je pretrpela snažan srčani udar tokom transatlantskog leta.

XS
SM
MD
LG