Linkovi

Davutoglu: Kurdi neće zauzeti Aziz


Premijer Turske upozorio da će - ukoliko se Kurdi ne povuku iz vazdušne baze u blizini gradića, nekoliko kilometara od granice - turske snage tu bazu učiniti "neupotrebljivom"...

Premijer Turske Ahmet Davutoglu poručio je da njegova zemlja neće dozvoliti sirijskim kurdskim borcima da zauzmu gradić Azaz, koji se nalazi nekoliko kilometara južno od tursko-sirijske granice.

Turska je poslednjih dana nekoliko puta bombardovala pripadnike grupe pod nazivom Jedinice za zaštitu kurdskog naroda, koju podržavaju Sjedinjene Države, a Davutoglu je upozorio da će - ukoliko se Kurdi ne povuku iz obližnje vazdušne baze - turske snage tu bazu učiniti "neupotrebljivom".

Rusija, koja od prošlog septembra iz vazduha podržava sirijsku vojsku, izrazila je zabrinutost zbog , kako se izrazila "agresivnih akcija" Turske.

Sirija je u subotu optužila Tursku da je poslala svoje kopnene snage u pokrajinu Alepo, što je turski ministar odbrane odbacio, navodeći da turska vojska nema planove da razmešta svoje pripadnike izvan granica zemlje.

XS
SM
MD
LG