Linkovi

Slogan ‘Kosovo je Srbija’ ne odgovara istini


Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije
Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije

"Slogan 'Kosovo je Srbija', koji je Ivica Dačić napisao na novčanici od sto dolara, ispisan je velikim slovima i u srpskim zajednicama širom Kosova", rekao je Glasu Amerike Danijel Server.

"Poznajem tog čoveka, više puta smo razgovarali o Kosovu, i ne iznenađuje me to što je uradio. Tako nešto se može govoriti, ali očigledno više ne odgovara istini. Poricanje činjanica sa terena je velika greška Srbije. Ako Srbija želi da bude članica Evropske unije moraće, ne samo da prihvati činjenice na terenu, već i da prizna i uspostavi zvanične diplomatske odnose na nivou ambasadora sa Kosovom. Nema nikakvih načina da se tako nešto u ovom trenutku izbegne. Mogu da odlažu, ali ne mogu da izbegnu", rekao je Server za Glas Amerike.

Američka ambasada u Beogradu, kako je objavio Radio Slobodna Evropa, reagovala je stavom da bi Dačić trebalo da razmisli o svojim postupcima.

„Umesto što uništava novčanicu sa likom velikog američkog naučnika i državnika Bendžamina Frenklina, ministar Dačić bi možda mogao da razmisli o njegovoj izjavi: 'Budi u ratu sa svojim porocima, u miru sa svojim susedima', navodi se u odgovoru ambasade na upit RSE.

XS
SM
MD
LG