Linkovi

Dačić predložio smenu Dinkića


Mlađan Dinkić i Ivica Dačić na Kopaonik biznis forumu ranije ove godine
Mlađan Dinkić i Ivica Dačić na Kopaonik biznis forumu ranije ove godine

SNS sutra ne predsedništvu donosi odluku o predlogu premijera

Da li će Vlada Srbije nastaviti s radom bez Ujedinjenih regiona Srbije i njihovog lidera Mlađana Dinkića, ili će biti formirana neka nova koalicija bez Socijalističke partije Srbije, odlučiće sutra predsedništvo najveće parlamentarne partije - Srpske napredne stranke.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić danas je predložio da Mlađan Dinkić više ne bude ministar finansija i privrede, navodeći da su te dve oblasti najvažnija pitanja za budućnost Srbije. Dačić je dodao da bi ostajanje URS-a u vladi, bez Mlađana Dinkića, bilo ponižavanje i te stranke i njenog lidera.

Nešto kasnije, Dačić se sastao sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, koji je - u pisanom saopštenju - podržao premijerov predlog. U saopštenju Predsedništva najsnažnija vladajuća partija SNS poziva se da ubrzano okonča rekonstrukciju vlade i navodi da za izbore uvek ima vremena.

Ukoliko Srpska napredna stranka prihvati predlog premijera Ivice Dačića, biće to prvi put u poslednjih više od 12 godina da Mlađan Dinkić nije deo vladajuće strukture.
XS
SM
MD
LG