Linkovi

Uhapšen crnogorski bezbednjak osumnjičen za pripadnost kokainskom klanu


ARHIVA - Zgrada Specijalnog državnog tužilaštva u Crnoj Gori(Foto: VOA)
ARHIVA - Zgrada Specijalnog državnog tužilaštva u Crnoj Gori(Foto: VOA)

Crnogorske vlasti uhapsile su u ponedjeljak policajca Petra Lazovića, koga tužioci sumnjiče da je bio pripadnik jednog od dva rivalska kokainska klana čiji je rat posljednih godina odnio na desetine života, potvrdjeno je nezvanično Glasu Amerike u Upravi policije.

Specijalno državno tužilaštvo saopštilo je da je u krivičnom predmetu koji je u maju ove godine po nalogu Glavnog specijalnog tužioca ponovo formiran, po materijalu EUROPOL-a i francuskih pravosudnih organa dostavljenom u julu prošle godine, lišen slobode službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost P.L.

Lazović je, kako navode tužioci, lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio "krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja".

Hapšenje Lazovića uslijedilo je nakon što je prije nekoliko mjeseci lokalni portal Libertas objavio EUROPOL-ov dokument u kojem su policajci Petar Lazović i Ljubo Milović označeni kao članovi ozloglašenog kriminalnog kavačkog klana.

Na osnovu transkripata EUROPOL-a, tužioci sumnjiče Lazovića i Milovića da su navodno bili direktno uključeni u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku uniju i Australiju.

Portal Vijesti javio je da je policija izdala nalog za hapšenje službenika Uprave policije Ljuba Milovića, koga tužioci sumnjiče, na osnovu transkripata EUROPOL-a presretnutih sa Skaj aplikacije, da je zajedno sa Lazovićem, pripadao kavačkom klanu, u čijem ratu sa rivalskim “škaljarcima” stradalo više od 50 osoba.

XS
SM
MD
LG