Linkovi

CG: Napadače na ubijenog policajca potražuje Albanija


Ubistvo policajca u Igalu uznemirilo crnogorsku javnost
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:34 0:00

Ubistvo policajca u Igalu uznemirilo crngorsku javnost

Crnogorska policija saopštila je da je sa partnerskim službama identifikovala napadače na juče ubijenog policajca Milutina Lekovića, navodeći da se radi o troje državljana Albanije koje ta zemlja potražuje zbog teških krivičnih djela počinjenih na teritoriji te zemlje.

“Direktni izvršilac krivičnog djela je L.H. (43) državljanin Republike Albanije. Sa njim su bili L.H. (49) i N.H. (67), takođe državljani Republike Albanije”, saopštila je Uprava policije, navodeći da se sva tri lica terete za krivično djelo teško ubistvo počinjeno na svirep i podmukao način na štetu službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Osim toga, troje napadača se terete i za krivično djelom nedozvoljeno držanje oružja i ekplozivnih materija a u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Prema navodima policijskog saopštenja, Republika Albanija direktnog izvršioca krivičnog djela na štetu policijskog službenika L.H. (43) potražuje zbog krivičnih djela ubistvo sa umišljajem i pokušaj ubistva u vezi sa krivičnim djelom nezakonito posjedovanje vatrenog oružja i municije, a njemu su nadležni organi te države odredili mjeru bezbjednosti „kazna zatvora“.

Drugog uhapšenog napadača, L.H., Republika Albanija potražuje na nacionalnom nivou od 2018. godine zbog krivičnog djela ubistvo s umišljajem, zavjera u pokušaju u vezi sa krivičnm djelom nezakonito posjedovanje vatrenog oružja i municije.

Sa napadačima je bila i 67-godišnja N.H. koju Albanija potražuje od 2018. godine zbog krivičnog djela prijetnja.

Troje uhapšenih napadača na crnogorskog graničnog policajca će u toku popodneva biti privedeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Prema lokalnim medijima, policija je kao direktnog izvršioca osumnjičila državljanina Albanije Luana Hasanaja, dok su sa njim u trenutku ubistva, na zadnjem sjedištu policijskog automobila, bili njegov brat Lulzim Hasanaj i majka Nure Hasanaj.

XS
SM
MD
LG