Linkovi

CG: Policajac ubijen na dužnosti, napadači uhapšeni nakon razmjene vatre


Jedan pripadnik crnogorske policije ubijen je u nedjelju u Igalu nakon što je na njega iz vatrenog oružja pucao za sada neidentifikovani muškarac koga je privodio zbog neposjedovanja ličnih dokumenata, saopštili su zvaničnici.

“Policijski službenik M.L. (41) koji je zadobio povrede od vatrenog oružja je preminuo u Specijalnoj bolnici u Risnu od posljedica ranjavanja. M.L. je smrtno stradao na dužnosti”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Prema navodima saopštenja, službenici Uprave policije su efikasno reagovali, locirali i lišili slobode tri lica osumnjičena da su povezana sa ovim krivičnim djelom, od koji je jedan, kako se sumnja, lišio života policajca na dužnosti.

“Danas oko 14,45 časova u ulici Sava Ilića u Igalu, prilikom radnje privođenja tri lica koja nisu kod sebe imala lična dokumenta, jedno od lica iz svog pištolja je ispalilo hitac u policijskog službenika M.L.”, navodi policija i dodaje da su se napadači - dvije muške i jedna ženska osoba - nakon napada dali u bjekstvo u nepoznatom pravcu.

Nakon policijske potjere i blokade grada Herceg Novog i šireg pograničnog pojasa prema Republici Hrvatskoj, osumnjičeni su u popodnevnim satima locirani na području Sutorine i lišeni slobode, kažu u policiji.

“Jedan od njih, prilikom lišenja slobode, muškarac starosti oko 45 godina, je potegao pištolj i uperio ga u policijske službenike izgovarajući pritom prijeteće riječi”, piše u saopštenju UP i dodaje da je nakon toga došlo do razmjene vatre u kojoj je “napadač od strane policijskih službenika pogođen iz vatrenog oružja i onesposobljen, dok su druga dva lica, muškarac starosti oko 50 godina i ženska osoba starosti oko 70 godina, takođe savladani”.

Policija je saopštila da raspolaže podacima o mogućem identitetu osumnjičenih lica, kao i da su u toku aktivnosti na potvrđivanju tih saznanja sa partnerskim službama.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG